Trubarjeva 40 Ljubljana

14,95

CD; JBRCD 1901; Jazz & Blues Records, 2019

10 na zalogi

Opis

MIUSOW – FREE ENTRY

  • Guitar – Peter Pavičić – kitara
  • Saxophones, Flute – Andrej Čopar – saksofoni, flavta
  • Trombone, Electronics  – Žiga Murko – pozavna, elektrode 
  • Bass – Žiga Golob – kontrabas
  • Drums – Blaž Grm – bobni

1 Melting Landscapes
2 On The Wagon
3 Turbo Yolk Dance
4 The Boys From Brazil
5 Balkan Tuxedo Hoax
6 Running Dry
7 Grave Party
8 Funny Side Of The Street
9 Yeti On Acid
10 Sweet Pain
11 Falling Up
12 Lullaby for Tristan

Čudna so pota ciklov reinkarnacij. Nekoč je bil namreč kvartet, pa se je ponovno utelesil kot peteroglav. Ko igra Miusow, lahko sicer v njihovi trdi a obenem tankočutni glasbi slišimo odzvanjanje prejšnje, štiričlanske skupine, predhodnega fonograma, saj Miusow od svoje preteklosti ne beži. Ravno tako pa je ne želi pogrevati, zatorej je občinstvo v novem poglavju deležno svežih glasbenih prebliskov ter zvočnih zgodb, porojenih skozi suvereno, atipično podalpsko držo. Novi Miusow k poslušanju ne vabi zgolj z brezplačnim vstopom (Free Entry je naslov njihovega najnovejšega albuma, ki je izšel pri založbi Jazz And Blues Records, op.a.), temveč predvsem z dinamično fuzijo akustične glasbe in elektronskih zvokov, spojem slovenskega in svetovljanskega muziciranja ter neposrednim prikazom medgeneracijskega sožitja.

Peter Aleksandrovič Miusov je bil razsvetljenec, Evropejec skoz in skoz. In, v najboljšem smislu, je tak tudi Miusow. Odprt, svobodoljuben, svojo enkratno enolončnico kuha uporabljajoč osebna navdušenja in zgodovine posameznih članov ter na koncu postreže z zvočno sliko, prijazno širšemu krogu ljubiteljev drugačne godbe.

Miusow so: Andrej Čopar (saksofoni, flavta), Žiga Murko (trombon, elektrode), Peter Pavičić (kitara), Žiga Golob (kontrabas), Blaž Grm (bobni, klavir). Res, ta imena vam ne morejo biti znana s strani družabnih kronik in poročil o lepotnih operacijah. Zato se prepustite radovednosti, bodite za nekaj časa malce pustolovski in se zazrite skozi isti kalejdoskop, skozi katerega kuka Miusow. Ne bo vam žal.

Glej tudi / See also:

Zgoščenka (CD)

Dodaj odgovor

Ultrazvočno čiščenje gramofonskih plošč!

Ena žehta je 8 plošč!

Čiščenje traja do 15 minut, sušenje pa še kakšno uro.
Očiščene plošče je nadvse priporočljivo shraniti v antistatične notranje ovitke, če nimate svojih jih dobite v JBP!, kolikor jih pač potrebujete.

Cena €0,35 za kos.
Žehta pa z 22% DDVjem znese €10,98 (€1,00/kos + 22% DDV).

Za večje količine tudi do 25% popusta!
Več informacij na
01 6001 040.